veiling
Home Advertentie toevoegen Advertentie Plaatsen Zoeken Top10 Uitleg Contact Links
 
     
 
Antiek
Audio
Auto
Banen
Boeken
Boten
Camping
Computers
Dieren
Diversen
Electronica
Fietsen
Fotografie
Huis
Kleding
Kunst
Licht en geluid
Motoren
Munten
Muziek
Speelgoed
Sport
Telefonie
Vakantie
Verzamelen
Video en DVD
Websites
Woningen
 
     
2eHands Pagina
Beltonen
 
Link Aanmelden

     
 
Aanbod

A hulshoff pol, gez op een villa

 
A hulshoff pol, gez op een villaKlik op de afbeelding om de grote versie te bekijken

Beschrijving:Een gouache door Albert Hulshoff Pol met een gezicht op een mediterrane villa. Beeld afmetingen 44 x 33 cm in een nette lijst en en een goed passe-partout. Voluit gesigneerd rechts onder.

Albertus Gerhard Hulshoff Pol werd in 1883 in Hengelo geboren. Zijn ouders waren niet al te blij met zijn keuze voor het schildersvak. Daarom volgde hij onder zeer sterke druk van zijn vader eerst de 3 jarige HBS te Deventer een aansluitend de Handelsschool in Utrecht. Hij woonde en werkte in Hengelo, Amsterdam, Haarlem en Laren. Maakte een studiereis naar Venetie. Hulshoff Pol was een leerling van de Rijks Akademie voor Beeldende Kunst in Amsterdam o.l.v. C. L. Dake en professor H.J. Wolter. Hij was echter vooral leerling van A.M. Gorter, die een grote invloed op zijn werk heeft gehad en waarmee hij veelvuldig de natuur in trok om te schilderen. Zijn landschappen met statige en vaak kale bomen doen sterk aan het werk van Gorter denken.

Hulshoff Pol woonde gedurende een langere periode in het Gooi. Hier ontwikkelde zijn talent zich door zijn vriendschap met Modriaan, die hij al vanaf zijn jeugd kende. Ook met Mondriaan trok hij veel het land in om te schilderen. Samen met een groep Gooise mede schilders zetten hij zich af tegen de toenemende oppervlakkigheid binnen de Larense School. De groep streefde naar een kunst waarin het geestelijk aspect voorop stond. Deze stroming werd ook wel idealistische kunst of ideeischekunst genoemd.

Hulshoff Pol schilderde en tekende landschappen, interieurs, figuren, portretten en stillevens. In het Gooi schilderde hij graag in Laren, Kortenhoef, Loosdrecht en Hilversum. Zijn beste doeken, werden geschilderd met een breed gebaar, een krachtige zwaai, vlug en jachtig. Hij was lid van diverse schilders genootschappen, o.a. Arti et Amicitiae en van St. Lucas te Amsterdam. Hij verkreeg de gouden medaille van koningin Wilhelmina en de Willem van Collen prijs. Gaf les aan B.J. Kruijne, Jan Rijlaarsdam, J.G. Siemer en J.C. Speets.

Werk van Hulshoff Pol is o.a. opgenomen in de Rijkscollectie, het Centraal Museum in Utrecht, het Singer Museum in Laren en in het Goois museum te Hilversum.

  
Prijs: 375
  
Naam: Bas
E-mail: Klik hier om E-mail te sturen naar de adverteerder
 
Woonplaats: Opmeer
Provincie: Noord-Holland
  
Geplaatst op:24-02-06 om 07:02:25
Verloopt op:24-02-06 om 07:02:25
 
Bekeken: 2794
Foto: Bekijk foto extern
 
 
Bod Plaatsen:
Bod in :

Emailadres:
 
 
 
 
Geboden:Door:Datum:
Er is nog niet geboden op deze advertentie.
 
Breng een vriend op de hoogte van deze advertentie
Printbare versie van deze advertentie


 

Veiling website is niet aansprakelijk voor eventuele (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.