veiling
Home Advertentie toevoegen Advertentie Plaatsen Zoeken Top10 Uitleg Contact Links
 
     
 
Antiek
Audio
Auto
Banen
Boeken
Boten
Camping
Computers
Dieren
Diversen
Electronica
Fietsen
Fotografie
Huis
Kleding
Kunst
Licht en geluid
Motoren
Munten
Muziek
Speelgoed
Sport
Telefonie
Vakantie
Verzamelen
Video en DVD
Websites
Woningen
 
     
2eHands Pagina
Beltonen
 
Link Aanmelden

     
 
Aanbod

Expo nico vrielink, 24+25 maart

 
Expo nico vrielink, 24+25 maartKlik op de afbeelding om de grote versie te bekijken

Beschrijving:Op zaterdag 24 en zondag 25 maart a.s. presenteert Kunstgalerie Artxcel een expositie met liefst 100 originele schilderijen en zeefdrukken van kunstenaar NICO VRIELINK (Reusel (NB),1958) tegen speciale prijzen die ver beneden de galerieprijs liggen. Ook van zijn vrouw en kunstenares JEANE VRIELINK zijn diverse sculpturen aanwezig tegen bijzonder voordelige prijzen.

Deze groots opgezette tentoonstelling in Hotel Gorinchem is een unieke kans om één van de grootste Vrielink-collecties uit de periode van 1985 tot heden in Nederland te bewonderen.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.
Ruime gratis parkeergelegenheid.

Adres: Hotel Gorinchem
Van Hogendorpweg 8-10
4204 XW Gorinchem
Tel. (0183) 622400

Een belangrijke inspiratiebron van deze rasartiest is zijn beeldschone vrouw en vaste model Jeane van wie hij in vijftien jaar tijd vele schilderijen heeft gemaakt. Vrielink woont momenteel op het Indonesische eiland Bali waar hij de rust en inspiratie vindt voor zijn stijlvol en indrukwekkend oeuvre dat het moderne leven perfect weerspiegelt. Tegenwoordig gebruikt hij vooral olieverf op doek en is zijn werk gedetailleerder uitgewerkt. Uitgangspunt van Vrielink is om het gezicht van zijn gemodelleerde vrouw in alle perfectie weer te geven om vervolgens de rest van het lichaam, het decor en de algemene afwerking hierop steeds wisselend, van donker naar helder, aan te passen. Veel van zijn toegewijde werken zijn bezield door de Oosterse mystiek met een serene, fijnzinnige verstilling van de innerlijke gedachtenwereld. Op de kleding van zijn model Jeane staan steevast Oosterse motieven afgebeeld. Voor de afwerking maakt Vrielink gebruik van 23-karaats goudblad dat hij manueel in stukjes van acht bij acht centimeter aanbrengt. Hij signeert zijn werk met een eigen waarmerk met daarnaast twee originele Oosterse stempels; een stempel met de handtekening van de kunstenaar en een stempel in oud-Chinees met een diepere filosofische betekenis van het Vrielink-anagram, namelijk vrij man.

Nico Vrielink is uitgegroeid tot een mondiaal gewilde artiest en zijn schilderijen zijn vertoond op vele exposities over de gehele wereld; zowel in Europa, Amerika, Azië en in Indonesië. Inmiddels zijn er 6 kunstboeken over zijn werk verschenen. Een unieke kans om in Gorinchem kennis te maken met zijn fraaie kunst!

Meer informatie: www.artxcel.com
  
Prijs: €0
  
Naam: Artxcel
E-mail: Klik hier om E-mail te sturen naar de adverteerder
 
Woonplaats: Gorinchem
Provincie: Zuid-Holland
  
Geplaatst op:17-03-07 om 01:03:56
Verloopt op:07-04-07 om 02:04:56
 
Bekeken: 3162
Foto: Bekijk foto extern
 
 
Bod Plaatsen:
Bod in €:

Emailadres:
 
 
 
 
Geboden:Door:Datum:
Er is nog niet geboden op deze advertentie.
 
Breng een vriend op de hoogte van deze advertentie
Printbare versie van deze advertentie


 

Veiling website is niet aansprakelijk voor eventuele (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.