veiling
Home Advertentie toevoegen Advertentie Plaatsen Zoeken Top10 Uitleg Contact Links
 
     
 
Antiek
Audio
Auto
Banen
Boeken
Boten
Camping
Computers
Dieren
Diversen
Electronica
Fietsen
Fotografie
Huis
Kleding
Kunst
Licht en geluid
Motoren
Munten
Muziek
Speelgoed
Sport
Telefonie
Vakantie
Verzamelen
Video en DVD
Websites
Woningen
 
     
2eHands Pagina
Beltonen
 
Link Aanmelden

     
 
Aanbod

GF van Schagen, polderlandschap

  
Beschrijving:Een polderlandschap met een visser door Gerbrand Frderik van Schagen. Olieverf op doek, 35 x 60 cm in een fraaie barokke lijst. Voluit gesigneerd en gedateerd 1929.

Gerbrand Frederik van Schagen, werd op 7 maart 1880 in Den Haag geboren. Aanvankelijk begon hij in het vak van zijn vader als huis- en decoratieschilder. Hij volgde zijn opleiding aan de ambachtschool voor Decoratie, Hout- en Marmerschilderen. Verder kreeg hij tekenlessen van de ook in Laren gewerkt hebbende W.L. Bruckman. Hij vervolgde zijn avondschoolopleiding tot kunstschilder aan de Haagse Akademie voor Beelden Kunsten.

In zijn vrije tijd trok hij er vroeg in de ochtend op uit om in de natuur te schilderen. In 1911, na het overlijden van zijn vader, trok hij zich uit de zaak terug en legde hij zich volledig toe op het kunstschilderen. Tot vlak voor het uitbreken van de eerste wereldoorlog werkte hij vrijwel uitsluitend voor de kunsthandelaar Biesing. In de periode daarna schilderde hij alleen voor zich zelf en vond hij tal van kopers voor zijn werk.

Hij schilderde, aquarelleerde en tekende voortreffelijk landschappen, aanvankelijk in de trant van de Haagse School, maar naderhand in een eigen impreesionistische stijl.

In 1916 hield Van Schagen zijn eerste expositie in Den Haag. In 1918 vestigde hij zich in Laren en werkte hij in het Gooi, Zuid Limburg, Zierikzee, Veere, Enkhuizen, Hoorn, Leeuwarden en Giethoorn. Buiten Nederland werkte hij o.a. in Brugge, Parijs en in Zuid-Frankrijk.

In 1930 hield hij een grote tentoonstelling bij Kleykamp in Den Haag, waar H.M. de Koningin-Moeder een schilderij van hem aankocht. Verder exposeerde Van Schagen zelfstandig in Laren, Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Groningen, Tilburg, Eindhoven, Breda, Almelo en Hengelo.

Hij was lid van de vereniging Arti et Amcitae, St. Lucas, de Vereniging voor Beeldende Kunstenaars en van de Gooise schildersvereniging.

Van Schagen overleed in laren op 4 oktober 1968.

Werk van Van Schagen is o.a. in bezit van het Singer museum in Laren en in de Rijkscollectie.
  
Prijs: 1800
  
Naam: Bas
E-mail: Klik hier om E-mail te sturen naar de adverteerder
 
Woonplaats: Opmeer
Provincie: Noord-Holland
  
Geplaatst op:31-08-05 om 20:08:40
Verloopt op:28-09-05 om 20:09:40
 
Bekeken: 3280
Foto: Nee
 
 
Bod Plaatsen:
Bod in :

Emailadres:
 
 
 
 
Geboden:Door:Datum:
Er is nog niet geboden op deze advertentie.
 
Breng een vriend op de hoogte van deze advertentie
Printbare versie van deze advertentie


 

Veiling website is niet aansprakelijk voor eventuele (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.